Πέρασε και η Κύπρος στον Τελικό

28/05/2010 - Less than a minute read

Το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου πήρε το βράδυ της Πέμπτης, κατά τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision του Όσλο, η Κύπρος με το «Life Looks Better In Spring» και τους Jon Lilygreen & Islanders, καθώς και εννέα ακόμα χώρες, και συγκεκριμένα (με τυχαία σειρά) οι: Γεωργία, Ουκρανία, Τουρκία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Αρμενία και Δανία. Η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση από τον πρώτο ημιτελικό, όπου ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, ενθουσιάζοντας το κοινό με το «OPA«.

Το «Life Looks Better In Spring» ερμήνευσε για την Κύπρο ο 22χρονος Ουαλός Jon Lilygreen και οι Islanders, αποτελούμενοι από επαγγελματίες μουσικούς από την Κύπρο, τη Νορβηγία, την Ουαλία και τη Σκωτία.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας

Δεν διαγωνίστηκαν στον β” ημιτελικό αλλά ψήφισαν η Βρετανία και η περυσινή νικήτρια, Νορβηγία.

Η Ελλάδα δεν ψήφιζε στον β” ημιτελικό. Ωστόσο, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό, μπορούσαν να ψηφίσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του καναλιού που μετέδωσε τη βραδιά στη χώρα διαμονής τους.

Για πρώτη φορά φέτος, οι γραμμές για την ψηφοφορία στους ημιτελικούς και τον τελικό ανοίγουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και κλείνουν περίπου 15 λεπτά μετά την παρουσίαση και του τελευταίου τραγουδιού.

Τον τηλεοπτικό σχολιασμό για τη ΝΕΤ έκανε η Ρίκα Βαγιάννη, ενώ ο ραδιοφωνικός σχολιασμός για το Δεύτερο Πρόγραμμα ήταν της Μαρίας Κοζάκου.

Φέτος, οι 39 συμμετέχουσες χώρες διαγωνίστηκαν σε δύο ημιτελικούς, από τους οποίους προκρίθηκαν συνολικά 20 δέκα χώρες στον τελικό του Σαββάτου, 29 Μαΐου.

Κατόπιν κλήρωσης, που πραγματοποιήθηκε μετά τον πρώτο ημιτελικό κατά τη συνέντευξη Τύπου των τραγουδιστών, προκύπτει ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί τη βραδιά του τελικού στην 11η θέση.

Καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Tags: , ,