Ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2020

Eurovision, Ahoy, Rotterdam

Ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2020, με τους υπεύθυνους να αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το 2021.

Η επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει τα εξής:

Με ειλικρινή λύπη σας ανακοινώνουμε την ακύρωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε αναζητήσει πολλές εναλλακτικές για να μπορεί να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Ωστόσο, η ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει ο COVID-19 σε όλη την Ευρώπη – και τα μέτρα που έχουν τεθεί από τις κυβερνήσεις των συμμετεχουσών χωρών και της Ολλανδίας – οδήγησε την EBU στη δύσκολη απόφαση.

Είναι αδύνατον να συνεχίσουμε με την live εκδήλωση όπως είχε σχεδιαστεί.

Να σημειωθεί πως μεταξύ των σεναρίων που είχαν εξεταστεί ήταν η διεξαγωγή του διαγωνισμού κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο οι εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας οδήγησαν στην απόφαση να ματαιωθεί έως και του χρόνου.

Ο επικεφαλής της EBU, Jon Ola Sand, εξέφρασε την προσωπική του λύπη για τις εξελίξεις, σημειώνοντας πως θα εξεταστεί το εάν θα είναι δυνατή η διεξαγωγή του διαγωνισμού στο Ρότερνταμ την ίδια περίοδο το 2021. Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στις προετοιμασίες για τον φετινό διαγωνισμό.

Εναλλακτικό show, το οποίο θα προβληθεί από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο Youtube

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, EBU, με αφορμή την ακύρωση του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision λόγω της πανδημίας του COVID-19, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό show, το οποίο θα προβληθεί από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο Youtube, στη θέση του μεγάλου τελικού, το Σάββατο 16 Μαΐου 2020 στις 22:00 (ώρα Ελλάδος).

Οικοδεσπότες της διαδικτυακής αυτής μουσικής βραδιάς, η οποία θα έχει τον τίλο «Eurovision: Europe Shine a Light» και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες, θα διατελέσουν οι Ολλανδοί παρουσιαστές Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit.

Σκοπός του show είναι να τιμήσει τα 41 τραγούδια που θα συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό, με έναν μη ανταγωνιστικό τρόπο. Παράλληλα, θα επιχειρήσει να φέρει «κοντά» τους καλλιτέχνες, από όποιο σημείο της Ευρώπης και αν βρίσκονται, με την ερμηνεία μιας παλιότερης επιτυχίας του δημοφιλούς διαγωνισμού τραγουδιού, σε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Τέλος, αναμένεται και η συμμετοχή στο show δημοφιλών καλλιτεχνών από το πρόσφατο παρελθόν της Eurovision και πολλές ακόμη εκπλήξεις για το κοινό που θα παρακολουθεί από το σπίτι.

Ο εκτελεστικός υπεύθυνος της EBU Jon Ola Sand είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Δυστυχώς δεν θα υπάρξει διαγωνισμός τραγουδιού της φετινής Eurovision. Αντί αυτού, σκοπεύουμε να ενώσουμε την Ευρώπη στις 16 Μαΐου με ένα μοναδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα για πρώτη φορά. Ενθαρρύνουμε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που έπρεπε να λάβουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και τα μέλη της EBU σε άλλες χώρες, να στηρίξουν αυτήν την εκπομπή στο πνεύμα της ενότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *