Γνωρίζοντας τη Lea Sirk από τη Σλοβενία

Lea Sirk

Πριν λίγο καιρό,η Lea Sirk κέρδιζε τον εθνικό τελικό της χώρας της ΕΜΑ 2018 και έτσι απέκτησε και το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα της,τη Σλοβενία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για το 2018. Η νίκη της προήλθε από συνδυασμό ψήφων κοινού και κριτικής επιτροπής σε ποσοστό 50% έκαστος!

Η Lea, η οποία είναι υπερήφανη μητέρα δύο κοριτσιών,έχτισε τη καριέρα της παράλληλα με τον μεγάλο αριθμό υποχρεώσεων,στις οποίες ανταποκρίθηκε με μεγάλη αφοσίωση και επιτυχία.

Ξεκίνησε τη μουσική της εκπαίδευση σε νεαρή ηλικία και από τότε έχει λάβει μέρος σε αμέτρητους τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Τελείωσε το σχολείο νωρίς,ενώ ταυτόχρονα διάβαζε για κονσέρτα φλάουτου.Αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές της απέκτησε την ιδιότητα Master Of Art στην κατηγορία Specialized Music Perfomance.

Παράλληλα με τις σπουδές της καθιερώθηκε και ως τραγουδίστρια,καθώς το τραγούδι αποτελούσε πάντα ένα πάθος για εκείνη. Εν έτι 2005,παρέλαβε το βραβεία για τη πιο ταλαντούχα τραγουδίστρια σε διεθνή διαγωνισμό μουσικής στη Κολωνία της Γερμανίας.Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ καθώς και στους σλοβένικους τελικούς για τη Eurovision το 2009 και το 2010!

H Lea είναι επίσης και μουσική παραγωγός.Επιπρόσθετα,έχει στην ιδιοκτησία της το μουσικό σχολείο Glasbeno Izobrazenvaje Qirque!

Από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές στην σταδιοδρομία της είναι αδιαμφισβήτητα η συμμετοχή της στη σλοβένικη edition του Your Face Sounds Familiar,όπου οι μεταμορφώσεις της ήταν κάτι παραπάνω από πειστικές,καταφέρνοντας έτσι να κερδίσει την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού.Ανάμεσα στις μεταμορφώσεις της ήταν και αυτή του περσινού νικητή του διαγωνισμού,Salvador Sobral!

Όμως ο διαγωνισμός για εκείνη δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο,καθώς έχει βρεθεί στα φωνητικά των σλοβένικων συμμετοχών το 2014 και το 2016!

Από τον Παναγιώτη Νάρη

0 σχόλια

Πείτε τη γνώμη σας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γράψτε εδώ από που θέλετε να μας πείτε...

Sending

©2019 | Eurovision.gr

Forgot your details?

η

Create Account