Η Πορτογαλία νικήτρια του Eurovision Song Contest 2017!

Ο 62ος διαγωνισμός της Eurovision ολοκληρώθηκε με έναν φαντασμαγορικό τελικό, ο οποίος επιβεβαίωσε τα φαβορί, με την Πορτογαλία να σαρώνει στα 12αρια των κριτικών επιτροπών και να παίρνει μια πολύ μεγάλη διαφορά στο πρώτο κομμάτι της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, χτίζοντας μια διαφορά 100 βαθμών. Στη συνέχεια και κατά την ανακοίνωση της ψήφου των τηλεθεατών, ο Σαλαβδόρ βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση επιβεβαιώνοντας όσους τον ήθελαν να κερδίζει το διαγωνισμό για πρώτη φορά μετά από 53 χρόνια.

Ο Hovig, που εκπροσώπησε την Κύπρο με το τραγούδι «Gravity» τερμάτισε στην 21η θέση, ενώ η Ελλάδα με την Demy και το «This is Love» κατέλαβε την 19η θέση.

Ο Salvador Sobral από την Πορτογαλία που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision στο Κίεβο. Κέρδισε και στις ψήφους των επιτροπών και στις ψήφους του televoting με συνολικά 758 ψήφους.

Η ιστορία του Salvador Sobral που εκπροσωπησε φέτος την Πορτογαλία έχει συγκινήσει τον κόσμο στους κόλπους της Eurovision αλλά και όλη την Ευρώπη.

Οι φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς διαψεύδονται από την εκπρόσωπο Τύπου του ενώ ο ίδιος παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας αλλά προτιμά να μην αναφερθεί σε αυτό.

Ευτυχώς, για τον ίδιο, ο ντόρος που υπήρξε γύρω από το όνομά του είχε αντίκτυπο στους φαν της Eurovision οι οποίοι έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στο τραγούδι που έγραψε η αδελφή του και τελικά το έβαλαν στα καλύτερα της φετινής χρονιάς. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη με το τραγούδι Amar Pelos Dois (σ.σ. Αγάπη για δύο σε ελεύθερη απόδοση). Πρόκειται για μία από τις καλύτερες μπαλάντες του φετινού διαγωνισμού τραγουδισμένη στα Πορτογαλικά. Αν και ο τραγουδιστής μένει ακίνητος στο κέντρο της σκηνής, χωρίς ιδιαίτερα εντυπωσιακά ή κομψά ρούχα, χωρίς φτιαγμένο μαλλί, ούτε με χορευτές γύρω του, η εμφάνιση της Πορτογαλίας ενθουσίασε τη φετινή Eurovision για την απλότητά της.

Μάλιστα, το φόντο χάρη στο τεράστιο video wall της σκηνής μετατρέπεται σε ένα όμορφο και πολύ πυκνό δάσος μεταφέροντας το κοινό σε ένα όμορφο παραμύθι γεμάτο αγάπη και παιδικότητα. Να τονίσουμε εδώ ότι η Πορτογαλία επέστρεψε στον διαγωνισμό μετά από έναν χρόνο αποχής και ο φετινός εκπρόσωπος κέρδισε τη συμμετοχή του στον τελικό, μετά τη νίκη του στον πρώτο ημιτελικό.

Να θυμίσουμε πως φέτος άλλαξε ο τρόπος μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Τα πρώτα 12αρια είναι αποκλειστικά από τις επιτροπές των χωρών. Οι ψήφοι του κοινού προστέθηκαν, από όλες τις χώρες στο τέλος!

Η συμμετοχή της Πορτογαλίας στη Eurovision

Η Πορτογαλία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1964 χωρίς να έχει καταφέρει κάποια σημαντική διάκριση μέχρι στιγμής, με καλύτερη θέση την 6η το 1996 και το τραγούδι ‘O meu coração não tem cor’ από τη Lúcia Moniz. Η Πορτογαλία χρησιμοποιεί κυριώς την Πορτογαλική γλώσσα, εκτός των ετών 2003, 2005, 2006 που συμμετείχαν στην Αγγλική μαζί με την Πορτογαλική και το 2007 που η συμμετοχή περιείχε στίχους σε Αγγλικά, Γαλλικά και Πορτογαλικά.

Το 1997 ήρθε τελευταία με 0 βαθμούς με το τραγούδι Antes do adeus της Celia Lawson (πρόκειται για ένα από τα μόλις 15 τραγούδια που έχουν ‘καταφέρει’ κάτι τέτοιο από το 1975 που εφαρμόζεται το παρόν σύστημα ψηφοφορίας). Το 2006 η συμμετοχή Coisas de nada του συγκροτήματος Nonstop απέσπασε το βραβείο Barbara Dex για το χειρότερο ντύσιμο επί σκηνής (που διοργανώνεται κάθε χρόνο από ολλανδικό site). Το 2017, κέρδισε τον διαγωνισμό με πάνω από 700 πόντους.

Όλα τα τα τραγούδια έχουν ερμηνευτεί στην Πορτογαλική, με κάποιες εξαιρέσεις το 2005, το 2006 και το 2007.

Η Πορτογαλία θεωρείται επίσης η μεγαλύτερη χαμένη χώρα στον διαγωνισμό, αφού ποτέ δεν κατάφερε να μπει καν στην πρώτη πεντάδα. Δεν έλαβε μέρος επίσης στην eurovision τις χρονιές 1970, 2000, 2002, 2013 και 2016.

0 σχόλια

Πείτε τη γνώμη σας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γράψτε εδώ από που θέλετε να μας πείτε...

Sending

©2019 | Eurovision.gr

Forgot your details?

η

Create Account