Η Ουκρανία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στη Γιούλια Σαμοΐλοβα

Γιούλια Σαμοΐλοβα

Η Ουκρανία απαγόρευσε για τα επόμενα τρία έτη την είσοδο στη χώρα στη Ρωσίδα τραγουδίστρια Γιούλια Σαμοΐλοβα, η οποία έχει επιλεγεί να εκπροσωπήσει τη Μόσχα στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου στο Κίεβο.

Η 28χρονη Σαμοΐλοβα, μια καλλιτέχνιδα που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και τραγουδά καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, κατηγορείται από τις ουκρανικές αρχές επειδή έδωσε μια συναυλία στην Κριμαία, μετά την προσάρτησή της από τη Ρωσία.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας απαγόρευσαν την είσοδο στη Γιούλια Σαμοΐλοβα για τρία χρόνια. Η απόφαση μόλις ελήφθη» είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της SBU, η Αλένα Γκιτλιάνσκα. «Η απόφαση ελήφθη λόγω των πληροφοριών που λάβαμε για την παραβίαση της ουκρανικής νομοθεσίας εκ μέρους της», πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκριγκόρι Καράσιν κατήγγειλε αμέσως την απόφαση αυτή χαρακτηρίζοντάς την «σκανδαλώδη». Άλλη πηγή του ρωσικού υπουργείου που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik είπε ότι η Μόσχα θεωρεί «κυνική και απάνθρωπη» αυτήν την απόφαση της SBU.

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας είπε ότι η χώρα της θα βγάλει τα συμπεράσματά της όσον αφορά τη συμμετοχή μετά τις διευκρινίσεις που θα δώσουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού, αναφορικά με τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Ωστόσο ο Φραντς Κλίντσεβιτς, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα μποϊκοτάρει όχι μόνο τον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, αλλά και όλους τους επόμενους, αν «η ηγεσία του διαγωνισμού τραγουδιού» (σ.σ. προφανώς η EBU) δεν σταθεί στο πλευρό της Σαμοΐλοβα.

«Η Ρωσία ασφαλώς θα μποϊκοτάρει αυτόν τον διαγωνισμό, όχι μόνο στο Κίεβο αλλά και όλους τους επόμενους. Η ηγεσία της Eurovision θα πρέπει να δηλώσει ότι μια τέτοια απόφαση των ουκρανικών αρχών για τη Σαμοΐλοβα είναι απαράδεκτη. Αλλά η ηγεσία της Γιουροβίζιον σωπαίνει» σχολίασε.

Πηγή: News247, Ekaterina Lyzlova, ΑΠΕ

0 σχόλια

Πείτε τη γνώμη σας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γράψτε εδώ από που θέλετε να μας πείτε...

Sending

©2019 | Eurovision.gr

Forgot your details?

η

Create Account