Όνειρό μου (Γιάννα Τερζή)

Το τραγούδι «Όνειρό μου» της Γιάννας Τερζή, σε μουσική της ιδίας και στίχους Γιάννας Τερζή και Άρη Καλημέρη, θα εκπροσωπήσει τελικά τη χώρα μας στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία.

Η Γιάννα Τερζή επιλέχθηκε ως μία από τους 20 υποψήφιους για τον Ελληνικό Τελικό της Eurovision 2018 με το τραγούδι «Όνειρο μου» στις 27 Οκτωβρίου 2017, εκπροσωπόντας την Panik Records.

Στις 8 Νοεμβρίου 2017, έγινε μία από τους πέντε υποψήφιους που θα συμμετείχαν στον τηλεοπτικό εθνικό τελικό. Ακολουθώντας τον αποκλεισμό δύο από τους πέντε συμμετέχοντες, λόγω του ότι δεν είχαν «ελληνικό ηχόχρωμα», το «Όνειρο μου» ήταν στην τελική τριάδα που θα συμμετείχε στον Ελληνικό Τελικό.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή προέβη στην επιλογή των εξής τριών τραγουδιών:

  1. «Μην ξεχνάς τον ήλιο» με την Αρετή Κετιμέ (SPICY MUSIC)
  2. «Από τη Θράκη ως την Κρήτη» με τους Χοροσταλίτες – (SPIDER MUSIC)
  3. «Όνειρό μου» με την Γιάννα Τερζή – (PANIΚ ENTERTAINMENT GROUP)

Τελικά, στις 15 Φεβρουαρίου 2018, ειπώθηκε ότι οι δισκογραφικές εταιρίες των δύο άλλων συμμετεχόντων, αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 20,000€ στην ΕΡΤ και αποκλείστηκαν από την τελική φάση, αφήνοντας το «Όνειρο μου» το μοναδικό υποψήφιο τραγούδι και την πολύ πιθανή ελληνική συμμετοχή.

Εν τέλει, στις 16 Φεβρουαρίου 2018, η ΕΡΤ ανακοίνωσε επίσημα ότι η Τερζή με το τραγούδι «Όνειρο μου», θα εκπροσωπούσαν την Ελλάδα στη Λισαβόνα.

Δείτε περισσότερα για την Γιάννα Τερζή.

0 σχόλια

Πείτε τη γνώμη σας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γράψτε εδώ από που θέλετε να μας πείτε...

Sending

©2019 | Eurovision.gr

Forgot your details?

η

Create Account