Θριάμβευσε με το τραγούδι «The Code» στην Eurovision η Ελβετία

Nemo

Ο Ελβετός καλλιτέχνης Nemo θριάμβευσε με το τραγούδι «The Code» στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με 591 βαθμούς και χάρισε την πρωτιά στην Ελβετία, η οποία θα διοργανώσει τον διαγωνισμό για τρίτη φορά.

Σημειώνεται ότι η Ελβετία φιλοξένησε και κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό το 1956 στο Λουγκάνο και στην συνέχεια το 1988 με το τραγούδι «Ne partez pas sans moi» που ερμήνευσε η Σελίν Ντιόν.

Ήδη από τις επιτροπές το κλίμα είχε γύρει προς το Nemo αφού απέσπασε τα περισσότερα 12άρια και μετά τη βαθμολογία του κοινού συγκέντρωσε 591 βαθμούς με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής της βραδιάς.

Το νικητήριο τραγούδι, το οποίο γράφτηκε από τους Nemo, Linda Dale, Benji Alasu και Nylan, μιλά για την προσωπική αναζήτηση μέχρι να βρεις το ποιος/ποια/ποιο είσαι. H ελβετική επιτροπή επέλεξε τον τραγουδιστή αφού άκουσε περίπου 420 διαφορετικούς καλλιτέχνες που κατέθεσαν τα τραγούδια τους.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με τον Baby Lasagna και το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» συγκεντρώνοντας 547 βαθμούς και τη τρίτη η Ουκρανία με τις Αlyona Αlyona και Jerry Heil που ερμήνευσαν το «Teresa & Maria» και πήραν 453 βαθμούς.

Δείτε την εμφάνιση του Nemo με το «The Code»

To top